SMANJENJE GLIKEMIČNOG INDEKSA ZA POBOLJŠANJE NIVOA GLUKOZE U KRVI

ŽELITE LI SMANJITI
NIVO GLUKOZE U KRVI?

ŽELITE LI SMANJITI
NIVO GLUKOZE U KRVI?

Glikemični indeks je vrijednost koja se daje hrani na bazi kako brzo, nakon konzumacije iste, se povećava nivo glukoze u krvi. Poznat kao „šećer u krvi“, visoki nivo glukoze u krvi je vrlo opasan i može uzrokovati dijabetes tip II. Sporo i konstatno otpuštanje glukoze kod nisko glikemične hrane je jako bitno kod održanja uravnotežene razine glukoze u krvi.

KLINIČKA ISPITIVANJA NA UČINAK CELERGENA NA SMANJENJE GLIKEMIČNOG INDEKSA

Peptid N Celergena ima svojstvo reduciranja GI, glikemičkog indeksa, i stoga je prirodno sredstvo protiv povećanog broja pretilih osoba i zdravstvenih tegoba koje su vezane za pretilost.

Ova slika pokazuje rezultate studije koja evaluira učinke 4 različitih proteina- Peptid N, preoteina ribljeg mesa, proteina kazeina iz mlijeka i proteina soje- na nivo glukoze u krvi kod 17 ženskih volonterki (u dobi 32-64 godina). Svaka dobrovoljka je konzumirala ove proteine nasumičnim redom, uvijek kao dio potpunog obroka. Protein je dodavan u jedan obrok svakih 7 dana. Uzorci krvi uzeti su od svake dobrovoljke kako bi se odredili nivoi glukoze, inzulina i ostalih biomarkera tijekom gladovanja i 7 puta nakon svakog obroka, do 240 minuta.

Ova studija ukazuje da konzumacija Peptida N iz Celergena rezultira značajnom smanjenju skokova nivoa glukoze u krvi kao odgovora na proteinski obrok ribljeg mesa ili sojinog proteina, smanjujući rizik pretilosti i smanjenju simptoma dijabetesa tipa II. Druge kliničke studije pokazuju da Pepetid N smanjuje apetit i povećava sitost pomoću metaboličkih hormona.

KLINIČKA ISPITIVANJA NA UČINAK CELERGENA NA SMANJENJE GLIKEMIČNOG INDEKSA

Peptid N Celergena ima svojstvo reduciranja GI, glikemičkog indeksa, i stoga je prirodno sredstvo protiv povećanog broja pretilih osoba i zdravstvenih tegoba koje su vezane za pretilost.

Ova slika pokazuje rezultate studije koja evaluira učinke 4 različitih proteina- Peptid N, preoteina ribljeg mesa, proteina kazeina iz mlijeka i proteina soje- na nivo glukoze u krvi kod 17 ženskih volonterki (u dobi 32-64 godina). Svaka dobrovoljka je konzumirala ove proteine nasumičnim redom, uvijek kao dio potpunog obroka. Protein je dodavan u jedan obrok svakih 7 dana. Uzorci krvi uzeti su od svake dobrovoljke kako bi se odredili nivoi glukoze, inzulina i ostalih biomarkera tijekom gladovanja i 7 puta nakon svakog obroka, do 240 minuta.

Ova studija ukazuje da konzumacija Peptida N iz Celergena rezultira značajnom smanjenju skokova nivoa glukoze u krvi kao odgovora na proteinski obrok ribljeg mesa ili sojinog proteina, smanjujući rizik pretilosti i smanjenju simptoma dijabetesa tipa II. Druge kliničke studije pokazuju da Pepetid N smanjuje apetit i povećava sitost pomoću metaboličkih hormona.

Peptide N, jedan od Celergenovih aktivnih sastojaka, je hidrolizirani protein morskog porijekla koji smanjuje glikemički indeks, GI. Peptid N prevenira akumulaciju nezdrave tjelesne masnoće, što omogućava održavanje zdrave tjelesne težine i reducira rizik pretilosti, smanjujući simptome dijabetesa tipa II.

 

USPJEŠNA KONTROLA GLUKOZE U KRVI


SMANJUJE GLIKEMIČNI INDEX ZA 37%


KONTROLA TJELESNE TEŽINE


 
 

USPJEŠNA KONTROLA GLUKOZE U KRVI


SMANJUJE GLIKEMIČNI INDEX ZA 37%


KONTROLA TJELESNE TEŽINE